.

.

dimarts, 27 de setembre del 2016

La Fundación Telefónica recull un article sobre l'aulABP.

Fundación telefónica és una font d'inspiració i de reflexió sobre el canvis que s'estan produint a les aules. Els seus articles recullen eines, metodologies i aspectes rellevants per les escoles digitals. L'aulABP ha estat considerada com una pràctica a incloure dins de l'apartat de metodologies. Sense cap mena de dubte tot un plaer per nosaltres el poder compartir la nostra senzilla experiència en un fòrum de tant ressò.

dijous, 8 de setembre del 2016

Arribada dels Chromebooks a l'INS

Al gener de 2014 després d'una visita a BETT (Londres) ja es veia de forma clara l'aparició dels Chromebooks (llegir article). Des d'aquell moment ha estat molt el treball que hem fet per tal d'introduir aquests dispositius a l'aula. Molta formació, molta informació i molt treball amb col·laboració amb Cloudalia (partner de Google) i amb el mateix google va servir per apostar decididament pels Chromebooks.
El passat curs l'aulABP ja fou equipada amb 16 Chromebooks com a pla pilot per poder experimentar realment les seves propietats. Passats aquests mesos el centre va apostar definitivament pels Chromebooks i avui els pares han passat a recollir els dispositius. L'INS Josep Vallverdú s'ha convertit en el primer centre educatiu de les terres de Lleida en disposar d'aquest nou dispositiu i, després de Vedruna, serà uns dels instituts públics amb més Chromebooks de Catalunya. Tot un repte i tot un món de noves possibilitats pedagògiques que s'obren al voltant d'aquest ordinador.


Moment en que els pares estan recollint els Chromebooks lliurats per l'empresa Cloudàlia

diumenge, 4 de setembre del 2016

EDUCACIÓ en majúscules

L'aulABP al llarg dels seus tres anys de funcionament ha rebut moltes mostres de suport per part de l'ajuntament de les Borges Blanques. Han estat diverses les recepcions oficials per reconèixer els premis rebuts així com també el seu suport per seguir invertint en millores que reverteixin en la formació de l'alumnat.
De totes maneres avui s'ha fet un pas en una direcció que revaloritza, i molt, l'aulABP. Aprofitant la festa major de les Borges Blanques i la presència dels alcaldes de les ciutats agermanades, el Sr. Jean Roque (Toluges) i la Sra. Montserrat Garrido (Sant Pol de Mar) s'ha fet una visita a l'aula per tal de visualitzar el projecte presentat ja fa uns mesos a Toluges pel consistori borgenc. El projecte entre Toluges i les Borges Blanques, encapçalat per l'alcalde, Sr. Enric Mir, vol agermanar les institucions escolars d'ambdues ciutats i difondre l'exitosa metodologia utilitzada en l'aulABP. Aquest fet no seria tant rellevant si no anés associat, inseparablement, a la vessant social i cultural. Per enfortir els llaços entre les Borges Blanques i Toluges es vol, des del consistori, treballar a dos nivells: el pedagògic i el social, propiciant l'intercanvi d'alumnat/professorat i l'acolliment en famílies.
Per nosaltres, Tere Viscasillas i F. Solans, professorat encarregat de l'aulABP, ja és un plaer el poder compartir experiències "d'aula" amb els col·legues d'altres indrets de la comarca, de Catalunya i d'Europa a través dels diferents projectes engegats però ser l'element precursor d'un intercanvi cultural de la nostra ciutat ens omple d'orgull. És, quan, arribat en aquest punt ja parlem d'educació en majúscules i la feina nostra com a docents i com a centre educatiu, no només serveix a l'alumnat que utilitza l'aula i les seves famílies, sinó que també ho fa a tots els conciutadans de les dues ciutats agermanades.