.

.

divendres, 18 de desembre del 2015

Més enllà de les notes.

Quan al nostre alumnat li proposem una activitat tenim la percepció de que la nota els farà treballar més o menys. Certament, aquest fet potser era cert quan nosaltres érem alumnes, ja fa uns quants anys. Avui en dia, segurament estarem d'acord que la nota no és el més important per ells. Vist el que ha passat avui amb el 2n NADAL a TECNO i mirant la cara de l'alumnat que hi ha participat és evident que el moment de compartir ha estat molt important per ells.



No s'explicaria de cap altra manera que la darrera setmana hagin sacrificat la seva hora d'esbarjo per venir al departament de tecnologia i acabar els seus projectes. Segurament pensaven amb la nota final, però per damunt de tot estava la possibilitat d'exposar el treball a tot el centre. Eren importants, eren els protagonistes que havien fet un projecte el qual transcendia les notes i tenia una finalitat realística. Aquesta era l'avaluació real del seu treball, era la millor i més difícil rúbrica. Agradarà o no als altres companys? Em preguntaran? Ho sabré explicar? Quan aquest Nadal ho exposin a casa seva reviuran, un cop més, el projecte i hauran de seguir "comunicant" tot el que han fet. I d'això es tracta, no?
Mireu les fotos i mireu les cares de satisfacció i pensem que aquesta felicitat facilita i impulsa l'aprenentatge. Felicitats a tots els nois i noies que heu fet possible, un any amés, aquesta iniciativa.



dissabte, 12 de desembre del 2015

En primera línia

Avui ha tingut lloc a Lleida l'esdeveniment educatiu DEVFEST 2015 Lleida. Han estat més de sis hores on s'ha mostrat la realitat educativa lligada al món google des de diferents punts de vista i l'aulABP hi ha estat convidada. Per nosaltres la invitació a DEVFEST 2015 Lleida, organitzat per Google Developers Groups Lleida & Tenerife i personalitzat en Andreu Ibáñez i Paco Martin,  ha estat un premi a l'aposta feta, a la il·lusió i a l'esforç dedicat i a més a més, la posada de llarg de l'ampliació de l'aulABP feta aquest estiu. Actualment l'aulABP ja pot donar cabuda a un grup classe.
Al llarg de la presentació s'expliquen els motius que han anat canviant la mentalitat del professorat que l'hem concebut així com tots els entrebancs que, per superar-los, ens han marcat el camí a seguir. Quan sembla que ho tens tot sempre hi ha una baula feble que et fa reflexionar i tirar endavant amb més força per tal de superar el problema. A més a més, quan vas a explicar la teva experiència i t'adones que, has rebut més dels teus companys de xerrada que el que tu has pogut humilment aportar, prens consciència de la importància de compartir. Escoltades totes les intervencions ens hem adonat que l'ecosistema anomenat aulABP reuneix tots els punts forts de les presentacions. Tenim la metodologia basada en projectes, incorporem cada cop més la classe invertida "Flipped Classroom", gamifiquem, utilitzarem els chromebooks en un futur imminent, tal i com fan a les escoles Vedruna, (depen només del Pare Noel que ens faci arribar els que ja tenim encarregats a Cloudàlia) i per suposat tenim l'espai físic que aglutina i potencia tot plegat, (horitzó 2020 dels Jesuïtes). Llavors que volem més! Coneixent-nos, i si mireu la presentació ho podreu constatar, sembla ara s'aproxima un temps de tranquil·litat i de gaudir de la situació present. Segur però, que els que ens heu seguit en aquest llarg procés pensareu; "aquests no pararan" i certament no ho farem perquè avui mateix gracies als ponents, ja hem recollit noves idees per seguir millorant.
Serveixi aquest article com a agraïment a la direcció del centre que va apostar per tot el que significa aulABP i també als companys de claustre que hi han donat suport. No vull oblidar-me que sense el suport de l'AMPA avui dissabte hauria estat mirant l'esdeveniment des de l'altre costat.
El Silicon Valley de les Garrigues és avui una mica més gran, una mica més conegut i molt més feliç.


A continuació hi ha el cartell de participants que ens han fet reflexionar en com continuar el canvi.

dimecres, 9 de desembre del 2015

Aprofundint en el GOOGLE educatiu


El proper dissabte dia 12 tindrà lloc a Lleida l'esdeveniment "Devfest Lleida 2015: Tecnologías Google y Educación". Aquest esdeveniment educatiu d'alt nivell, enfocat bàsicament als professionals de l'ensenyament aproparà a les nostres terres experts en el món google. Els ponents ens faran conèixer tant les eines i entorn educatiu google, com els dispositius chromebooks. Un bon moment per conèixer aquests ordinadors de cara a la seva incorporació futura a l'aula. A més a més es parlarà de realitat augmentada, gamificació i espais d'aprenentatge. En aquest apartat és on han convidat als Jesuïtes de lleida i a l'INS Josep Vallverdú on el professor Francesc Solans farà una intervenció mostrant el recorregut de la coneguda aulABP. Sense cap mena de dubte un repte molt gran pel nostre institut ja que poder explicar l'experiència en aquest fòrum ratifica l'encert en el disseny i la metodologia emprada en aquesta aula. No us ho podreu perdre ja que un esdeveniment d'aquesta magnitud trigarà dies a repetir-se a Lleida.