.

.

divendres, 6 de juny del 2014

Un dia per no oblidar.


Avui ha estat un dia d'aquells que es recorden tota la vida; com alumnes i com a professorat. Curt i ras es resumiria en: hem guanyat! Si ho volem ampliar una mica més es podria dir que cinc alumnes del nostre institut han guanyat el premi a la millor APP a nivell escolar de Catalunya en la seva categoria. De totes maneres potser seria millor dir que el Guillem, la Laura, la Laia, la Clara i el Sergi, alumnes de l'optativa d'informàtica del departament de tecnologia, impartida pel professor Francesc Solans, han guanyat el premi a la millor APP en l'àmbit d'ús i serveis dins del marc del prestigiós programa internacional mschools patrocinat per GSMA i dissenyat pel departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Això ja s'ajustaria més al que ha passat.

Abans de continuar, cal  reiterar l'agraïment a la Consellera d'Ensenyament, Sra. Irene Rigau pel seu sempre amable i afectiu tracte que té envers a qualsevol iniciativa que neix en el marc de l'aulABP, aula que l'any passat ens va fer l'honor d'inaugurar. Com es pot veure no va dubtar ni un moment en acceptar la invitació per fer-se una fotografia de família amb tots nosaltres.



De fet la notícia de guanyar, d'una forma o d'una altra segurament ja sortirà en algun diari o televisió amb el que tampoc tindria massa rellevància el fer un article en aquest bloc, lloc on es parla de la metodologia emprada en l'aulABP. O potser sí.

Segurament si tirem una mica endarrere veurem què és el que realment ha passat. Un grup d'alumnes  s'ha trobat dins de l'aulABP amb una metodologia de treball totalment diferent al que estan acostumats a fer en les seves classes habituals. Un lloc on es potencia la seva autonomia, se'ls acompanya i guia en el seu procés d'aprenentatge i, per suposat el professorat que hi intervé, accepta gratament el risc de saber que no és el millor de la classe, en alguns aspectes clar està. M'agradaria que quest darrer apartat s'entengui correctament, i un símil futbolístic pot ajudar. Tothom té clar que Messi és millor jugador que Guardiola però aquest any hem vist que tot i tenir en Messi la cosa no ens ha anat prou bé, doncs alguna cosa deu de fer en Guardiola o en el nostre cas el professorat, o no! Avui en dia no cal que el professorat sigui el millor de l'aula en tots els aspectes. Si els hi permetem ensenyar-nos tot allò que aprenen de forma autònoma i motivadament i els hi fem explicar davant de la classe, llavors tots i guanyem: el professorat, l'alumne i el grup en el seu conjunt.

Tornant al premi, és possible que hagi estat una de les APP's presentades amb un nivell tècnic més treballat tot i que no es pot assegurar, però el que sí és segur, és que de les 25 finalistes era, i encara és, la única que està penjada a la botiga de GOOGLE PLAY. Si en emprenedoria cal buscar el valor diferencial aquest n'és un i el qual certament marca una diferència molt important. Un altre valor diferencial és que aquest grup d'alumnes ha trobat un espai dins de les milions d'APPs que hi ha avui en dia que no estava cobert i que era donar a conèixer la meravellosa comarca de les Garrigues. Turisme Garrigues és la porta d'entrada a la nostra comarca i institucions com l'Ajuntament de les Borges Blanques, el patronat de la Fira de l'Oli i el Consell comarcal hi han donat tot el seu suport. De la mateixa manera ho han anat fent algunes de les cooperatives de les Garrigues.

No seria correcte acabar sense dir que els altres tres grups d'alumnes que han fet informàtica també han desenvolupat unes APPs molt bones i que per motius diversos no han pogut arribar a la final. Si les voleu provar estan a GOOGLEPLAY amb l'etiqueta: INS Josep Vallverdú. Aquest és el primer fruit mediàtic i de gran difusió del Silicon Valley de les Borges Blanques anomenat aulABP i segur que treballant d'aquesta manera i en aquest espai els fruits aniran arribant. Aquest grup, que per cert era l'únic que tenia nom corporatiu de tots els presentats, anomenat ENTINESS PRODUCTIONS, ja té en la seva motxilla un experiència sensacional.

No tot han estat flors i violes al llarg del curs però hem de pensar que la nostra feina i passió és fer de professors de tecnologia de secundària i ells són alumnes de 15 i 16 anys. Sense una mica de discrepància a l'aula la nostra feina no seria ni tant motivant ni, per suposat, tant satisfactòria en dies com avui. Què menys no!


Alumnat en l'auditori del Tecnocampus de Mataró segons abans de que el presentador de l'acte en Dani Jiménez els invités a pujar per recollir el merescut premi. Felicitats a tots.


Fotografia amb el Sr. John Hoffman, president de la Mobile World Capital, ja amb el premi a la butxaca.

6 comentaris:

  1. Enhorabona a tot l'equip. És una molt bona notícia i tot un reconeixement a la feina feta!!!

    ResponElimina
  2. SUUUPPPEEEEEER! Congratulations from Estenfeld (Germany), my dear Catalan friends! Your app looks very professional and will help people to get around "Les Garrigues". Definately a lot of work, but it shows that school doesn't have to be boring at all.

    ResponElimina
  3. Eii enhorabona. La feina ben feta no té fronteres.... sou locals i globals. Una molt bona combinació de ganes, il·lusió, "savoir-faire", de bon mestratge, de bona pràctica metodològica... un 10!

    ResponElimina
  4. Felicitats alumnes i magisters. És un premi i un gran reconeixement a una bona feina, moltes felicitats, i ara a seguir en òrbita.

    ResponElimina
  5. enhorabona a alumnes i professors

    ResponElimina