.

.

dimecres, 18 de setembre del 2013

De nou endavant


Avui el departament d'Educació ens han presentat una nova proposta didàctica per la matèria optativa de 4t d'ESO d'INFORMÀTICA. Aquesta proposta s'anomena mSchools i està centrada en noves maneres d'ensenya i aprendre.
Actualment la matèria d'informàtica cobria tot el currículum i estava centrada en la creació d'un blog amb la incorporació de tots el recursos digitals que actualment cal tenir en compte. Aquesta nova proposta és molt engrescadora bàsicament pels següents motius:
  1. Atansa de forma inequívoca l'us dels dispositius mòbils a l'aula, ja siguin smartphones, tauletes o fins i tot els notebooks que actualment ja hi són presents.
  2. Obre una finestra al possible futur laboral de l'alumnat amb la creació d'APP's.
  3. Potencia l'emprenedoria, competència indispensable pel nostre alumnat en el seu futur laboral.
  4. Contextualitza tota la competència digital al voltant de l'esmentada APP.
  5. La manera de treballar en per projectes.
El nostre departament, sempre receptius als reptes, no ha dubtat en acceptar aquest repte. Podríem enumerar els motius pels quals ho hem fet:
  1. Un cop presentada la proposta a l'alumnat ho ha vist amb molt d'interès.
  2. L'aulABP és l'entorn millor per tal de tirar endavant aquesta proposta ja que ha esta concebuda des d'un principi per tal treballar d'aquesta manera.
  3. Consolida la línia del departament de tecnologia en una aposta clara per l'ensenyament i aprenentatge digital.
  4. Dóna a l'alumnat la visió de que els mòbils han de ser una eina de treball i que, com qualsevol eina, cal saber-la utilitzar i minimitzar el mal ús.
  5. Aquest tipus de reptes fan que el professorat tiri endavant i doni un valor afegit a la seva activitat pedagògica.